Maandag begint controle persoonsgegevens verkiezingen
04 Sep 2014, 08:00
foto


Het ministerie van Binnenlandse Zaken begint maandag met de controle van de persoonsgegevens. Alle burgers die tot 1 september 2014 de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt of ouder zijn, de Surinaamse nationaliteit bezitten en geregistreerd staan bij het Bureau voor Burgerzaken, worden opgeroepen om hun gegevens te controleren. Dit houdt verband met de algemene geheime en vrije verkiezingen van 2015.

De verificatie zal een maand lang duren en wel tot 8 oktober. De gelegenheid tot controle van de gegevens wordt van maandag tot en met zondag geboden van 8.00 tot 18.00 uur. Het ministerie hoopt dat mensen hun gegevens gaan controleren, om zeker te weten dat er geen fouten zijn in de gegevens. De verificatie kan gebeuren bij alle Bureaus voor Burgerzaken. Verder bij Spanhoek, Kwakoeplein, Krasnapolsky, Volks Crediet Bank, Maretraite Mall, Hermitage Mall, Commissariaat Zuid-West, Academisch Ziekenhuis, Marktplein Nickerie, Meerzorg Veerplein en Eindhalte PL op Lelydorp. Het maakt niet uit waar iemand ingeschreven is, de controle kan overal plaatsvinden.

Om de persoonsgegevens te controleren, is er een geldige id-kaart, rijbewijs of paspoort en indien nodig een familieboekje vereist. Op de CBB-kantoren wordt in deze periode tot 18.00 uur mensen in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van andersoortige diensten uit het bevolkingsregister zoals het doen van aangiften, van verhuizingen en aanvragen van uittreksels.
Starnieuws verneemt dat voor het binnenland een mobilisatiecampagne op touw is gezet door Binnenlandse Zaken, dat op 22 augustus is begonnen en duurt tot 18 december. De mobilisatie geschiedt via krutu's en via de gemeenschapsradiostations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May