'La Vida' verzekerd tegen brand
04 Sep 2014, 00:00
foto
'La Vida' op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en Anton de Komstraat nadat de brand geblust was. (Foto: René Gompers)


De oorzaak van de brand die twee verdiepingen van ‘La Vida’ heeft vernietigd, is nog niet bekend. Het gebouw is wel verzekerd tegen brand deelt Radjen Bhagoe, een zoon van de pandeigenaar mee. De brandweer was gisteravond nog bezig met nablussen en opruimen. De eerste melding van brand werd rond twee uur ‘s middags gedaan.

Op de begane grond worden er winkelunits verhuurd en op de twee andere bevond zich een bordeel. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan omdat de bovenbouw leeg was op dat moment. “Er zijn pas vanaf zes uur ‘s avonds tot negen uur ‘s morgens activiteiten daar", legt Bhagoe uit. Het gebouw staat er sinds 1979. Door de brand is het verkeer omgeleid geworden en zwol het aantal nieuwsgierigen behoorlijk aan. “La Vida klari jongu!” merkten sommige omstanders luid op.

De brandweer was snel en goed uitgerust ter plekke, op hoek van de Zwartenhovenbrug- en Anton de Komstraat. Vast staat dat de brand op de bovenste verdieping is begonnen. De vlammen hebben de houten vloer 'verslonden' en de brand heeft zich zo naar de verdieping eronder kunnen uitbreiden, deelde brandweerofficier Mohamedsharief Soebhan, mee. “De benedenverdieping is honderd procent in tact.” Handelsbedrijf Nanshe dat pal naast ‘La Vida’ staat, heeft schroeischade opgelopen. “We hebben erger voorkomen”, stelt Soebhan. “We zitten hier midden in de stad en voor je het weet slaat zo’n brand uit naar de buren. We hebben alles gedaan om de brand meester te zijn.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May