Waterberg verwacht groen licht partij voor intentieverklaring
03 Sep 2014, 06:00
foto


De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) moet nog bijeenkomen om de samenwerking met VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur en KTPI te bekrachtigen. Afgesproken was dat alle partijen uiterlijk augustus groen licht moesten hebben. De BEP heeft haar congres uitgesteld naar oktober. Voorzitter Celcius Waterberg zegt aan Starnieuws dat niks hierachter gezocht moet worden. Uitstel van het congres heeft te maken met organisatorische redenen.

Waterberg zegt dat de samenwerking op regionaal niveau (districts- en ressortraad) zeker goedgekeurd zal worden. Hierover is er binnen de partij overeenstemming. De BEP-voorzitter wijst er op dat de intentieverklaring die op 29 mei is getekend, niet gaat over samenwerking op assembleeniveau.

"Er zijn drie opties voor hoe de verkiezing ingegaan kan worden op het niveau van De Nationale Assemblee. Eerste optie is om alleen de verkiezing in te gaan. Ten tweede kan er samengewerkt worden met de samenwerkende partijen", legt Waterberg uit. De derde optie is om met delen van het samenwerkende blok in zee te gaan. Waterberg vindt dat door de intentieverklaring die getekend is, hij uitsluit om samen te werken buiten dit blok om. De BEP-voorzitter vindt dat er geen andere conclusies getrokken mogen worden omdat de partij de 'deadline' niet gehaald heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May