Albina heeft ook digitale tv
31 Aug 2014, 06:00
foto
Marinus Bee introduceert samen met de vp en collega-parlementariër Ramses Kajoeramari digitale tv in Albina.


Na Brokopondo en Wageningen mag nu ook Albina en omgeving genieten van digitale televisie. De projectgroep introductie digitale tv onder leiding van Vivian Gorden van het kabinet van de vicepresident (vp) was in het grensplaatsje om de introductie samen te doen met de gemeenschap. De vice president heeft zaterdag de officiële ingebruikname verricht.

Het project digitale tv is meer dan slechts televisie, zegt de vp. “Dit project is gestart waar er nog geen goede of helemaal geen ontvangst was. Wij gaan voor ontwikkeling voor eenieder waarbij een dusdanige herstructurering plaatsvindt.” Hij vervolgt dat er is gestart in zuid dan west en nu oost. “Deze mast reikt tot ietsje verder dan Papatam. Er komt een grotere zender waardoor ook beelden tot Galibi te zien zullen zijn.” Nu worden drie kanalen ontvangen ATV 1 en 2 en STVS, maar er is ruimte voor 8 kanalen en wel STVS 1,2,3, 4 en ATV 1,2,3,4. De vp hoopt dat de gemeenschap deze ontwikkeling ten bate neemt. Er is een zender te Albina gebouwd.

Districtscommissaris Theo Sondrejoe is blij met dit succes. Hij is ervan overtuigd dat dit zal bijdragen aan de ontwikkeling van het district. Shirley Lackin, directeur bij de STVS, gaf aan de staatstelevisie niet overal bereikbaar was. Enkele districten waren verstoken van beelden of waren er problemen met zenders. Met digitale tv zal dit alles volgens haar tot het verleden gaan behoren. Er zal interactie zijn tussen STVS, ATV en SRS.

Telesur is verantwoordelijk voor het digitaal tv netwerk. Met de komst van digitale tv is het de bedoeling om E learning, voorlichting en internet verder te gaan ontwikkelen. Parlementariër Marinus Bee uit Marowijne zegt dat het nu ondoenlijk en ondenkbaar is om heden zonder tv en telefoon door het leven te gaan. Hij is blij dat de regering alles probeert om de levensstandaard te verhogen. Bee wil dat ook de overige tv-stations naast STVS en ATV hun intrede doen in Marowijne. Hij heeft een beroep gedaan om ook de elektrificatie goed te regelen in het district waardoor maximaal gebruik kan worden gemaakt van digitale tv.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May