Van Coblijn pleit voor ethische code samenwerking
25 Aug 2014, 06:00
foto
John van Coblijn, voorzitter afdeling Paramaribo van NPS.


John van Coblijn, voorzitter van de afdeling Paramaribo van de NPS, had liever gewild dat er condities verbonden werden aan de samenwerking met partners. Hij kreeg geen steun van overige afdelingen op het congres in Grun Dyari zondag. "Ik wilde een 'code of ethics' hebben zodat partijen kunnen worden aangesproken op ethische vraagstukken. Ministeries zijn niet van politieke partijen en mogen niet verzuild worden", zegt Van Coblijn aan Starnieuws.

De afdeling Paramaribo heeft als laatste getekend onder de motie die zondag is aangenomen. De partij krijgt toestemming om door te gaan met de onderhandelingen. De intentieverklaring die op 29 mei is getekend met VHP, SPA, DA'91, Pertjajah Luhur, BEP en KTPI is goedgekeurd. Van Coblijn vroeg een schorsing aan om toch te proberen dat de condities opgenomen werden in de motie.

"Wij moeten de partij verder democratiseren. Op het congres hebben elf afdelingen stemrecht. Ook al zijn honderden NPS'ers aanwezig, zij hebben niks te zeggen. Dat is niet democratisch", stelt Van Coblijn. Hij vindt dat de leden een stemrecht moeten krijgen. De wijze waarop nu besluiten worden genomen, vindt de afdelingsvoorzitter niet democratisch.

Uiteindelijk heeft Van Coblijn namens Paramaribo de motie toch ondersteund. "Het is een proces waarmee ik bezig ben. Niet tekenen zou verdeeldheid in de partij brengen. In afdeling Paramaribo hebben we de meerderheid die een 'code of ethics' wil hebben. Maar we moeten ook de tien overige afdelingen meekrijgen. En dat is niet gelukt. Ik geef niet op, want er is nog een heel traject af te leggen naar de verkiezingen toe", zegt Van Coblijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May