Sjofar Sno wint met 5 tienen en 2 negens 'Go Glo 2014'
24 Aug 2014, 01:00
foto
Sjofar Sno


Sjofar Sno (11) is de ‘best of the best’ van ‘Go Glo 2014’. De leerling van de Vrije School is geslaagd met 68 punten, 5 tienen en 2 negens. Hij en meer dan 100 andere best geslaagden van het land zijn zaterdag flink verwend door de Rotary Club Paramaribo Residence. De leerlingen moeten minimaal zestig punten hebben gehaald voor de zeven toelatingsvakken om aan ‘Go Glo’ mee te kunnen doen. De prijzen voor de best geslaagden zijn uitgereikt in TBL Cinemas.

“Goed studeren is goed studeren”, zegt Sjofar nuchter. “Mijn moeder en mijn vader hebben wel geholpen maar ik heb gewoon mijn lessen goed geleerd.” Sjofar is zoon van Iwan Sno, directeur van het Algemeen Statistiek Bureau, en Reginia Sno- Herkul. De excellente leerling is beloond met een spaarrekening bij de Finabank, een tablet en een weekend op Berg & Dal. De Vrije School is ook in aanmerking gekomen voor een prijs omdat zij de meeste best geslaagden heeft geleverd. Behalve Shofar gaan er van deze school nog negen leerlingen met excellente cijfers naar het volgend onderwijs niveau. De school heeft SRD 3000 van de organisatie ontvangen. Al de best geslaagden zijn beloond met pakketten, uitstapjes, verschillende ‘gadgets’ en schoolspullen. Na de ceremonie in het theater ging de groep op een speurtocht door de stad met het Onafhankelijkheidsplein als centraal punt.

De kinderen werden via een videoboodschap, die werd geprojecteerd op een reuzenscherm, aangemoedigd door de uitlandige president van Rotary Club Paramaribo Residence, Guido Koorndijk. “Hoe beter je je best doet op school hoe meer je kunt bereiken. Misschien zit er hier een toekomstige piloot, een minister of zelfs een president. We rekenen erop dat je je best blijft doen.”

Sjofar weet al wat hij wil worden. “Eigenlijk twee dingen. Piloot maar ook wetenschapper. Vliegen lijkt me leuk maar ik hou ook veel van dingen onderzoeken”, glimlacht hij. “Je kunt in de lucht zijn terwijl je iets aan het onderzoeken bent.” Sjofar is een fervente lezer en tekenaar. “Ik hou ook van fietsen, verven en ei bakken.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May