ABOP wil twee zetels van AC veroveren in Brokopondo
23 Aug 2014, 20:00
foto
De ABOP gisteren in Brokopondo.


De ABOP wil de twee zetels die in Brokopondo zijn gehaald door A Combinatie (AC) in 2010, bij de komende verkiezingen veroveren. Deze zetels zijn ingevuld door de BEP, die als deel van AC in dat district de propaganda voerde. Gisteren was ABOP-leider Ronnie Brunswijk in Asigron te Victoria en voor de tweede maal binnen een week in Compangnie kreek. Tapoeripa, Lebi Dotie, Pisiang, Baku, Balingsoela, Dreepada, Nieuw Lombe zijn reeds zijn aangedaan. Brunswijk zei te Compagniekreek dat hij alle dorpen in Brokopondo zal afkammen om zijn doel te bereiken.

In Asigron legde Brunswijk zijn gehoor uit over de verdeling welke is ontstaan in AC. Brunswijk die de splitsing betreurt, stond stil bij de bijdrage van AC in de ontwikkeling van dit gebied. Hij benadrukte dat de daadkracht van ABOP in enkele van de projecten, zoals het asfalteren van de weg naar Afobaka en Atjoni.

"De ontwikkeling van het binnenland ligt in uw handen", zei Brunswijk. "Met ABOP aan de macht brengen we ook woningbouw en andere projecten naar het binnenland. Alleen hebben we nog niet de volle power om de eigen richting te bepalen.Door massaal te stemmen op de ABOP kan de ontwikkeling van het binnenland worden bepaald. We gaan voor het hoogste en dat is het presidentschap", voerde Brunswijk aan.

Asigron lijkt nu een NDP-bolwerk. De vlaggen liegen er niet om. De ABOP stoort zich niet aan deze vlaggenstrategie, merkte Brunswijk op. Hij legde de zaal uit de gedurfde politiek of te wel 'gangsterpolitiek' te voeren. Vier ABOP- kernen werden ook te Asigron opgericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May