ABOP kiest werkstrategie voor een zetel in Nickerie
17 Aug 2014, 16:00
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, te midden van een goed opgekomen partijaanhangers in Nickerie.


De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) heeft al haar zinnen gezet op het behalen van een zetel in Nickerie. Dit kwam gisteren naar voren tijdens een motivatiebijeenkomst in de Ameerali-hal in Nieuw-Nickerie. Voorzitter Ronnie Brunswijk heeft een strategie met deadline neergezet bij de leden van de partij in dit rijstdistrict.

De opdracht aan de massaal opgekomen leden is, dat elk lid vóór eind september nog vijf leden werft. Hiermee kan de partij die al meer dan 900 leden telt in dit district, komen op 4500 leden. Dan is de eerste zetel reeds binnen, verzekerde Brunswijk. De leden hebben met een staande ovatie, handopsteking en luid applaus de strategie aanvaard. Brunswijk vindt het belangrijk dat de leden gemotiveerd blijven. Eind september zal ABOP op een massameeting haar kracht tonen in Nickerie.

ABOP wees op de vergadering, op basis van haar regeerverantwoordelijkheid, de positieve zaken zoals het gronduitgifte, die de regering heeft gerealiseerd. "Wij willen dat zaken goed gaan. Het moet duidelijk zijn dat de regering ontwikkeling brengt. Wie wilt claimen mag claimen, maar wij claimen ook zonder iemand een natrap te willen geven", voerde de partijleider aan. Hij meent dat zijn partij zaken slechts kritisch bekijkt. Met weer regeermacht en te gaan voor de hoogste ambt in het land wil de ABOP meer doen voor Nickerie.

ABOP clean
Gangapersad Badal, ABOP-coördinator Nickerie, zegt dat het district moe is van de 'belazerpolitiek' van andere partijen. De ABOP-leider toont volgens hem dapperheid, zekerheid, rechtvaardigheid. "Ik wil verandering en ontwikkeling en dat we moeten afkappen met het liegen. Vriend en vijand zullen verrast zijn van de ABOP in Nickerie. Door politieke onwil worden soms geen gelijke kansen geboden aan eenieder. Bepaalde ontwikkelingen worden gestremd. Nickerie heeft een alternatief en dat is de ABOP om zaken anders aan te pakken", zei Badal.

Brunswijk zei dat niemand een vinger kan wijzen naar de ABOP dat zij welke partij dan ook zit uit te schelden of te beledigen. "Ze mogen alles zeggen van de ABOP, maar een ding weet ik zeker dat niet gezegd worden. De ABOP is niet corrupt. Wie de schoen past, die trekt hem aan. Ik heb slechts aangegeven wat we niet doen", zei Brunswijk. De partij zal volgens hem in de komende dagen de eenheidsgedachte blijven promoten binnen de partij en daarbuiten. "Suriname is van ons allen. We moeten ophouden met de etnische politiek voering en kliekjesvorming en de eenheid blijven koesteren. Vanuit Nickerie gaan we Paramaribo maar ook de wereld bewijzen dat we zijn afgestapt van deze politiek. We werken met vereende krachten aan de ontwikkeling van dit land", gaf Brunswijk aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May