Manglie vraagt Brunswijk corruptie halt toe te roepen
16 Aug 2014, 06:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk in gesprek met de rijstmagnaat, Imro Manglie.


"Ik heb bewijzen van meer dan twintig gevallen waarbij corruptie aan de orde is. Het gaat om onderhandse gunningen tot 'gefrommel' in de infrastructurele sector. Het kan zo niet verder gaan, doet rijstmagnaat Imro Manglie zijn beklag tegenover de voorzitter van ABOP tevens coalitieleider, Ronnie Brunswijk.

Manglie doet een dringend beroep op Brunswijk de corruptie op regeringsniveau te bestrijden. Volgens Manglie viert corruptie hoogtij. "Als hard werkende ondernemer bloedt mijn hart", zegt hij. De ondernemer vond een luisterend oor bij Brunswijk. "Ik zie wat er gebeurt. Ik schuif ook niet onder stoelen of banken dat er geen corruptie gaande is. Er gebeurt een aantal zaken dat niet door de beugel kan, waarover ik ook mijn stem heb laten horen", stelde Brunswijk.

De ondernemer meent dat de Staat voor een aantal miljoenen wordt benadeeld. Doordat niemand optreedt, neemt de corruptie structurele vormen aan.
De ondernemer maakte van de gelegenheid gebruik om de parlementariër een rondleiding te geven in zijn bedrijf. Een van de laatste snufjes van deze rijstmagnaat is de bouw van een rijstdrogerij met opslag voor US$ 15 miljoen. Over anderhalf jaar is deze drogerij af.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May