Bouva teleurgesteld in oppositie
12 Aug 2014, 06:00
foto
Assembleelid Melvin Bouva


Parlementariër Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) is teleurgesteld in de oppositie. Volgens het assembleelid zou de oppositie quorum moeten verlenen om toch te kunnen vergaderen. Drie leden van de coalitie waren niet aanwezig. Met Nieuw Suriname en DOE hadden 25 volksvertegenwoordigers maandag de presentielijst getekend. Bouva had een volwassen houding verwacht van de DNA-leden uit de oppositiebanken.

“Gezien het karakter van deze vergadering, verwachtte ik wel dat de oppositie haar verantwoordelijkheid zou nemen”, zegt de parlementariër. De openbare vergadering ging over de invoering van een algemene pensioenregeling, de ontwerpwet Minimum Uurloon en Basiszorgverzekering. Bouva stelt dat het ordereglement geen onderscheid maakt tussen coalitie en oppositie. Het assembleelid deelt mee dat hij een wezenlijke bijdrage zou leveren door te vragen naar een concreet onderzoek naar de gezinsbehoefte, voordat wordt overgegaan tot het vaststellen van een minimum uurloon. Dit onderzoek zal het Planbureau moeten uitvoeren. Bouva is van mening dat er een armoedegrens moet worden vastgesteld. Het bepalen van een armoedegrens zal bijdragen om het sociale zekerheidsstelsel beter te organiseren.

Tieneke Sumter, voorzitter van het LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) Platform Suriname was ook niet te spreken over het verdagen van de DNA-vergadering door voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Sumter wilde de vergadering bijwonen om de discussie te volgen over de pensioenregeling. “Ik zou dat deel van hoe het woord 'partners' gedefinieerd zou worden, willen volgen”, zegt Sumter. Volgens haar worden homoseksuelen en lesbiennes gediscrimineerd. Vicepresident Robert Ameerali heeft aangegeven dat de pensioenregeling voor deze groep een aparte discussie behoeft. De openbare vergadering is verdaagd naar vanmiddag 12.00 uur.

Letitia Pinas
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May