DNA-vergadering over 'sociale wetten' afgeblazen
11 Aug 2014, 16:00
foto


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee is rond half vier afgeblazen wegens gebrek aan quorum. Er hadden uiteindelijk 25 leden de presentielijst getekend, net niet genoeg om rechtmatig te kunnen vergaderen. Op de agenda stond de behandeling van de ontwerpwet Minimum Uurloon, Pensioenwet en Basiszorgverzekering. De vergadering was uitgeschreven voor 13.00 uur.

De presentielijst is mede ondertekend door Carl Breeveld (DOE) en Harish Monorath (Nieuw Suriname). Van de zijde van de coalitie waren afwezig Rashied Doekhie, Hugo Jabini en Frits Moesafhirhoessein, die ziek is. De oppositie heeft de presentielijst niet getekend. Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) had donderdag nog aangegeven dat de oppositie nodig is om te kunnen vergaderen. Het Nieuw Front wees er op dat doorgaans niet op de maandag wordt vergaderd.

Toen de regering, bij monde van vicepresident Robert Ameerali, te kennen gaf maandag te kunnen vergaderen, is hiertegen geprotesteerd door Girjasing, namens het Nieuw Front. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons schreef de vergadering toch uit. Uiteindelijk bleek dat alle kosten en moeite tevergeefs zijn geweest. De regering had intussen de ontwerpwetten verder aangepast. Gehoopt werd dat de behandeling vandaag afgerond zou kunnen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May