Advocaat: Meisje legt tegenstrijdige verklaringen af
08 Aug 2014, 11:00
foto


Raadsman Hedley Derby heeft op de rechtszitting donderdag gepleit voor zijn cliënt Vincent D, die ervan beschuldigd zijn elfjarige nichtje seksueel misbruikt te hebben. Derby voerde aan dat het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Hij wees er op dat het slachtoffer verklaarde dat zij aan haar handen en voeten gebonden werd aan een paal. Daarna beweerde zij dat het om een schoenenrek ging. Ook gaf het slachtoffer aan dat zij misbruikt werd, terwijl haar oma enkele meters verderop sliep. De oma zou niks gemerkt hebben. In zijn laatste woord zei de verdachte dat hij het op prijs zal stellen als hij naar huis gestuurd zou worden. Rechter Sieglien Wijnhard merkte op dat zij geen aanleiding hiertoe ziet.

Tegen de verdachte Vincent D. had officier van justitie, Astrid Niamat, een celstraf van zes jaar geëist. Hij zou de mond van het slachtoffer dichtgesnoerd hebben en haar vastgebonden hebben. Eerder had de verdachte al een straf uitgezeten voor het misbruiken van een jongetje.

Schooljuf trekt aan de bel
De zaak kwam in februari aan het rollen toen de schooljuf de politie inschakelde en op de hoogte stelde over het zedenmisdrijf. Volgens de leerkracht huilde het slachtoffer na een voorlichtingssessie op school. Het slachtoffer vertelde dat zij thuis misbruikt werd door haar oom. Dit gebeurde een paar keren. In december 2012 zou zij voor de laatste keer misbruikt zijn door haar oom.

Het kind vertelde haar juf dat zij haar moeder, vader en oma van het voorval op de hoogte had gesteld. De ouders van het slachtoffer en de oma beweerden niks hiervan af te weten. Vincent D. blijft ontkennen. Niamat merkte op dat de verklaringen van de verdachte nergens ondersteuning vinden tegenover verklaringen van getuigen.
Op 16 oktober zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May