Succesvol Diamond Blue Schaaktoernooi op de universiteit
04 Aug 2014, 08:00
foto
Jeugdigen geconcentreerd bezig met schaken.


De AdeKUS Schaakclub heeft op zondag, onder auspiciën van de Surinaamse Schaakbond, het eerste Diamond Blue Schaaktoernooi gehouden. Volgens de voorzitter van AdeKUS Schaakclub, Vishay Hardwarsing, was dit toernooi meer bedoeld als fundraising. Dit is het eerste stappentoernooi voor het jaar 2014, met als hoofdsponsor Rudisa. Vorig jaar werden er door de Surinaamse Schaakbond drie stappentoernooien georganiseerd, met telkens een record aantal deelnemers. Zondag hebben ruim 160 personen, voornamelijk jeugdigen, geparticipeerd.

De AdeKUS Schaakclub die ruim vijf jaar bestaat, zal in augustus participeren aan het Wereldkampioenschap Schaken voor universiteiten in Polen. Hardwarsing, Avikaar Malgie en Joël Frijde zullen de universiteit op dit wereldkampioenschap vertegenwoordigen. De AdeKUS Schaakclub heeft vorig jaar reeds geparticipeerd in internationale toernooien. In Curaçao werd deelgenomen aan het Pan-American University Chess Championships. Toen wist de Surinaamse delegatie op de tweede plek te eindigen en werd Tesora Ooft tevens kampioen in de damesklasse. Ook participeerde Malgie aan het Universiade in Kazan, Rusland.

Het toernooi werd verdeeld in 4 klassen en werd er gespeeld volgens het Zwitsers systeem over 7 rondes. Immanuel Kromosoeto is in de topklasse kampioen geworden. Op de tweede plek is Calvin Tjong Tjin Joe geëindigd en Vickey Ramdat Tewarie werd demi-kampioen.

De organisatie is de sponsoren zeer dankbaar en ook de vele ouders en oud-schakers die flink hebben meegeholpen tot het realiseren van een succesvol evenement.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May