Tweeënhalf jaar geëist voor beroving taxichauffeur
02 Aug 2014, 11:00
foto


Tegen S.H. (18) heeft het Openbaar Ministerie op de rechtszitting vrijdag een celstraf van tweeënhalf jaar geëist. S.H. heeft bekend dat hij de beroving samen met de medeverdachte E.W. (17) heeft gepleegd op 19 juni. Zij beroofden een taxichauffeur van zijn geld, voertuig en mobiele telefoon. E.W. zal door de jeugdrechter gehoord worden.

Met het gestolen voertuig reden de verdachten een bushuisje en twee andere voertuigen aan aan de Indira Gandhiweg. Hierna namen zij de benen, maar werden in de omgeving aangehouden. Volgens S.H. kwam het idee van E.W. Zij pakten een taxi en vroegen de chauffeur om hen te brengen naar Vredenburg en wel naar een onbewoond gedeelte. Zij bonden de chauffeur vast, maar het lukte het slachtoffer om zich te bevrijden. De chauffeur heeft trauma van dit voorval opgelopen en is bang om zijn beroep uit te oefenen. Ook liep hij letsels op. Ook het voertuig is aanzienlijk beschadigd.

Advocaat Dwight Kraag vroeg rechter Marie Mettendaf om acht te slaan op de jeugdige leeftijd van zijn cliënt S.H. Hij is nog een student en hij heeft een volmondige bekentenis afgelegd. De raadsman wil de mogelijkheid bekijken dat de ouders van S.H. de schade van het voertuig vergoeden aan het slachtoffer. Op 15 augustus zal Mettendaf vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May