Belfort: Pand voor MOT was urgent
19 Jul 2014, 06:00
foto
Pand aan de David Simonsstraat gekocht voor MOT. (Foto: Raoul Lith)


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie bevestigt tegenover Starnieuws dat het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) deze week is verhuisd naar de David Simonsstraat. De bewindsman zegt dat het pand is gekocht voor SRD 3 miljoen ten laste van zijn begroting. Hij is nog niet ter plekke geweest, maar had op zijn ministerie een onderhoud met de directeur van het MOT.

Belfort zegt dat het MOT dringend in een eigen gebouw moest. Het Meldpunt had in september 2011 kantoorruimte gekregen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).
Goede huisvesting is voorwaarde voor het goed kunnen functioneren van deze afdeling, die een werkarm is van het ministerie van Justitie en Politie. Belfort wijst er op dat deze dienst een eigen pand moest hebben.

Suriname is lid van de Caribbean Financial Action Taskforce (CFATF), de regionale waakhond die onder eer erop toeziet dat landen voorkomen dat er ongebruikelijke financiële transacties plaatsvinden. Huisvesting is volgens de Caribische organisatie essentieel. Belfort stelt dat volgens de directeur van MOT er enkele aanpassingen moeten komen en ook personeel moet worden aangetrokken.

Assembleelid Asiskumar Gajadien plaatst vraagtekens bij de koop van het pand dat het ouderlijk huis is geweest van Rahid Doekhie. Volgens de volksvertegenwoordiger is er teveel betaald en het zou ook om vriendjespolitiek en corruptie gaan. Doekhie ontkent dat hij hier iets mee te maken heeft. Hij woont allang niet meer daar en is uitgekocht door zijn broer, omdat het om boedel ging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May