Readytex presenteert internationale reizende expositie
17 Jul 2014, 16:00
foto


Readytex Art Gallery presenteert een indrukwekkende internationale groepsexpositie. Deze expositie, Circus Terminal Worldwide Suriname, is de laatste stop van een reizend kunstproject geleid door kunstenaars, dat gelanceerd werd in Londen in 2012. Vanaf toen heeft Circus Terminal Worldwide gereisd naar Spanje, Frankrijk, Thailand, de Verenigde Staten, Nederland, Nieuw-Zeeland en recentelijk Slovenië. Readytex zegt met trots de laatste tentoonstelling hier in Paramaribo te presenteren van 23 tot en met 27 juli in De Hal aan de Grote Combéweg.

Wat deze expositie zo fascinerend maakt, is het grote aantal kunstwerken en internationale kunstenaars dat erbij betrokken is. Vanaf de start in 2012 in Londen met 98 werken van 41 kunstenaars, is de expositie met elke nieuwe locatie uitgegroeid tot een tentoonstelling met ongeveer 380 kunstwerken van wel 97 internationale kunstenaars (onder wie 12 Surinaamse) bij de laatste stop hier in Paramaribo.

Doorbreken beperkingen
Circus Terminal Worldwide is een project van ‘Uncooked Culture’, een kunstenaarsinitiatief onder leiding van Chutima Kerdpitak beter bekend als Nok (Londen/Thailand). Het doel van het project is om de traditionele beperkingen, opgelegd door institutionele kunst, te doorbreken. In dat kader biedt het project een platform aan een breed scala van kunstenaars en daarmee ook aan ’Outsider Art’, werk van kunstenaars die autodidact zijn en vaak niet verbonden zijn, of ondersteund worden, door galeries of andere traditionele kunstinstituten. Zoals beschreven op de website van Circus Terminal: Circus Terminal will endeavour to turn the world’s individual components into one delicious cake that will celebrate the differences and similarities of all human beings and who they are through their art. Scheduled to depart from boundaries from all across the globe, the show will be gathering evidence of life journeys.

Surinaamse kunstenaar Rinaldo Klas ontmoette Nok in 2010 toen ze allebei ‘Artists in Residence’ waren aan Vermont Studio Centre (VSC) in de VS. Ze werden goede vrienden en samen met enkele andere kunstenaars die ook een residency deden bij VSC, vormden ze de ‘Gihon River Collective’, waarmee ze in 2010 in Londen exposeerden. Toen Nok in 2012 met Circus Terminal Worldwide begon, betrok zij direct ook Rinaldo Klas erbij en zijn werk is dus deel van de expositie vanaf het prille begin. Toen de expositie getoond werd in Philadelphia in de VS in 2013, was Klas er persoonlijk bij om te participeren in het programma aldaar.
Ter ondersteuning van Rinaldo Klas als een van onze partnerkunstenaars, en van onze missie om o.a. de internationale relaties en samenwerkingen die onze kunstenaars opbouwen tijdens hun carrières verder te versterken, is het Readytex Art Gallery een waar genoegen om Circus Terminal Worldwide te mogen ontvangen in Suriname.

Circus Terminal SURINAME staat onder leiding van onze kunstenaar Rinaldo Klas en kunstenaar en oprichter van ‘Uncooked Culture’, Chutima Kerdpitak (Nok) van Londen/Thailand, in samenwerking met Readytex Art Gallery. Behalve Nok zal ook de participerende kunstenaar Daniel Chrisjohn Benson van de VS naar Suriname afreizen.

Naast werken van de 85 internationale kunstenaars wordt ook het werk van de volgende Surinaamse kunstenaars aan de expositie toegevoegd: Dhiradj Ramsamoedj, George Struikelblok, Hanka Wolterstorff, Kenneth Flijders, Kit-Ling Tjon Pian Gi, Kurt Nahar, Reinier Asmoredjo, René Tosari, Roddney Tjon Poen Gie, Sri Irodikromo en Wilgo Vijfhoven.

Circus Terminal Worldwide Suriname is geopend voor het publiek van woensdag 23 juli tot en met zondag 27 juli van 19:00 uur - 21:00 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May