Parmessar zet OW-terreinen in voor gemeenschapsgebruik
17 Jul 2014, 08:00
foto
Minister Rabin Parmessar oriënteert zich te Beekhuizen en Latour.


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft tijdens een veldbezoek in de ressorten Beekhuizen en Latour besloten om terreinen die niet gebruikt worden, in te zetten voor de gemeenschap. Deze OW-terreinen zullen eerst worden gerehabiliteerd. Het directoraat Openbaar Groen zal worden ingezet om de terreinen die nauwelijks zijn onderhouden, op te schonen.

"Deze ressorten hebben kinderrijke buurten. Er zijn nauwelijks plaatsen waar de kinderen een leuke tijd kunnen doorbrengen in de middaguren en in het weekend. Daar komt nu verandering in. Op korte termijn zullen er speelplaatsen worden gemaakt van deze terreinen, zodat de kinderen van de buurt iets hebben voor hunzelf’’, zegt de minister. Hij zegt het jammer te vinden dat het ministerie tot nu toe nooit aandacht heeft geschonken aan zulke terreinen.

Parmessar gaf complimenten aan de ressortraadsleden van deze twee gebieden omdat zij zich steeds inzetten om hun buurt leefbaarder te maken. Onder andere heeft de bewindsman het terrein aan de Kankantriestraat tegenover de Noodmarkt geïdentificeerd en nog eens twee terreinen aan de Tamanoeastraat in Latour. Vanuit de ressortraad die onder leiding staat van Sherida Monkou is aan de minister een ontwerp aangeboden voor een multifunctioneel bestuurscentrum. Dit centrum zou eventueel ook onderdak bieden aan de bestuursdienst die momenteel is gevestigd in een gebouw net naast het terrein. Het ontwerp zelf is gemaakt door studenten van het PTC. ‘’Wij zullen dit voorstel zeker meenemen’’, zei de minister. Hij hoopt ook in Pontbuiten terreinen te identificeren die kunnen worden ingezet ten behoeve van de kinderen in de buurt.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May