School te Atjoni ontvangt collectie bibliotheekboeken
16 Jul 2014, 22:15
foto
Leerlingen van de Voj-school Atjoni helpen bij het uitladen van de boeken.


De voj-school Atjoni heeft een voorraad boeken ontvangen van de Suriname America Alumni Association (SAAA). De boeken zijn ingezameld bij een ‘book drive’ die in april door de organisatie is opgezet. “Ik ben blij dat het binnenland niet vergeten is”, zei het schoolhoofd de heer Jozefzoon, bij ontvangst van de donatie. De boeken zijn bestemd voor de schoolbibliotheek. De school heeft een kleine bibliotheek en computers, maar geen elektriciteit om gebruik te maken van de computers.

SAAA organiseerde de ‘book drive’ in verband met de Amerikaanse National Library week in de periode 13 - 19 april. De organisatie verzamelde meer dan 1.000 boeken. Na het inzamelen van de boeken, heeft de vereniging de boeken gesorteerd voor distributie naar scholen, kindertehuizen en andere maatschappelijke organisaties die behoefte hebben aan leesmateriaal. Er zijn nog boeken beschikbaar voor geïnteresseerde organisaties.

In de afgelopen 40 jaar hebben ongeveer 250 Surinamers de Verenigde Staten van Amerika bezocht voor studie en deelgenomen aan professionele uitwisselingsprogramma's gesponsord door de Amerikaanse regering. Deze deskundigen willen hun kennis nu investeren in de Surinaamse gemeenschap, zegt de SAAA.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May