Bouterse belooft NDP-dispuut Saramacca snel op te lossen
11 Jul 2014, 06:00
foto


NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft beloofd snel een oplossing te zullen brengen in het dispuut tussen een deel van de structuren van de zes ressorten van het district. De coördinatie van het district bij de komende verkiezingen speelt al geruime tijd. Hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk van NDP-Saramacca en politiek leider Badresein Sital vinden dat de enige NDP-parlementariër uit het district, Frits Moesafierhoesein een eenmansfractie moet vormen.

Moesafierhoesein die eerder tegenover Starnieuws bevestigde dat druk op hem wordt uitgeoefend, zegt dat Bouterse hem heeft ontvangen voor een onderhoud. “Het gesprek is voor mij zeer bevredigend geweest. De voorzitter heeft geluisterd. Hij zegt dat deze kwestie snel zal worden opgelost”, deelt de parlementariër mee. Als gevolg van het gesprek zegt Moesafierhoesein dat hij voorlopig afziet van het voornemen een eenmansfractie te vormen. Bouterse heeft intussen ook gesproken met de leiding van Saramacca. Ook daar zijn afspraken gemaakt om rust in de NDP-gelederen te brengen en snel het geschil op te lossen. Het bestuur van Saramacca zal nu verder praten met de zes ressorten, waarna er weer een gesprek met Bouterse zal plaatsvinden.

Koorndijk en Sital hebben eerder deze week in een verklaring publiek aangegeven dat in een vergadering met partijstructuren in Saramacca is besloten dat Moesafierhoesein een eenmansfractie zou vormen. De groep-Koorndijk wil Sital als coördinator hebben. Bouterse heeft daarover geen besluit genomen en zou NDP-topper Robby Malhoe willen aanwijzen als coördinator. Dit heeft kwaad bloed gezet bij onder andere Sital en Koorndijk. De kwestie heeft niet alleen in Saramacca voor opschudding gezorgd. Binnen partijgelederen wordt door sommigen gesteld dat de brief van Koorndijk en Sital niet de geldigheid heeft voor de partij, omdat het de structuren zijn die bepalen en niet een hoofdbestuurslid van een district en zeker niet Sital, omdat die niet in de structuren zou zitten. Weer anderen zijn van mening dat Malhoe de afgelopen vier jaar nauwelijks of helemaal niet betrokken is geweest en plots door de leiding van de partij erbij wordt gehaald.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May