Nieuwe bouwcommissie ingesteld door minister Parmessar
09 Jul 2014, 16:00
foto
Minister Rabin Parmessar en de nieuwe bouwcommissie. Naast hem (rechts) commissievoorzitter Erwin Mahangoo. (Foto: OW)


Erwin Mohangoo, beleidsadviseur bij het ministerie van Openbare Werken (OW), is benoemd tot voorzitter van nieuwe bouwcommissie. Suriname staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, maar er is vaker gedreigd dat het land van de lijst geschrapt zal worden indien er geen dringende maatregelen getroffen zullen worden.

“De commissie zal ervoor waken dat de noodzakelijke maatregelen en voorzieningen getroffen zullen worden bij bouwplannen in onze historische binnenstad. U mag erop rekenen dat de commissie de taak op een behoorlijke wijze zal uitvoeren”, verzekerde Mohangoo minister Rabin Parmessar van OW. Deze nieuwe commissie is vandaag ingesteld. De zittingsperiode is op 1 juli ingegaan en duurt een jaar. Dit deelt OW mee in een persbericht.

OW wordt in de commissie verder vertegenwoordigd door mw L. Krishnadath, onderdirecteur Ruimtelijke Ordening en secretaris S. Oedairadjsingh. De overige leden zijn mw. S. Singh namens de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname, mw. J. Woei A Sioe en F. Tjong Ayong namens de Unie van Architecten van Suriname. Deze zes personen tellende commissie heeft tot taak het adviseren van de directeur van het Directoraat Bouwkundige Werken en Dienstverlening van het ministerie. De adviezen hebben te maken met de bijzondere eisen die gesteld worden aan bouwplannen binnen stads- en dorpsgedeelten met een eigen esthetisch karakter en het toetsen van bouwplannen.

Parmessar merkte op dat de grondslag van deze commissie is aangegeven in artikel 4 lid 2 van de Bouwwet, die stelt dat ter bevordering van een harmonische bebouwing in stads- en dorpsgedeelten met een eigen esthetisch karakter de directeur van het ministerie bijzondere eisen kan stellen aan bouwplannen binnen die gebieden. “De directeur laat zich voor de beoordeling van deze eisen door een deskundige commissie bijstaan. De bouwcommissie beoordeelt de betreffende bouwplannen middels toetsing aan deze bijzondere eisen en adviseert de directeur op dat gebied”, gaf de minister aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May