NDP'er Moesafierhoesein wil eenmansfractie vormen
08 Jul 2014, 11:47
foto
Assembleelid Frits Moesafierhoesein


Assembleelid Frits Moesafierhoesein (Mega Combinatie/NDP) heeft aan fractieleider Ricardo Panka meegedeeld dat hij een eenmansfractie zal vormen in het parlement. Dit is zondag besproken tijdens een spoedvergadering van de subafdelingsbesturen en leidinggevenden van NDP Saramacca, die een verklaring hierover hebben uitgegeven. Moesafierhoesein hiermee geconfronteerd, zegt aan Starnieuws dat hij vrijdag een definitief besluit zal nemen.

Het NDP-assembleelid stelt dat de structuren van de partij samen met hem vier jaar lang hard gewerkt hebben in Saramacca. Zij zijn het er niet mee eens dat voorzitter Desi Bouterse ineens met Robby Malhoe op de proppen is gekomen om coördinator te worden van Saramacca. Badresein Sital is voor hen de coördinator. Bouterse had tijdens een vergadering beide partijen 'on hold' gezet. Maar dit blijkt niet te werken.

"Begin juli zou voorzitter Bouterse een besluit nemen, maar tot nu toe hebben wij niks gehoord", zegt Moesafierhoesein. Hij merkt op dat tussen twee vuren terecht te zijn gekomen. Aan de ene kant leggen de structuren druk op hem en aan de andere kant wordt er door de leiding van de partij aan hem getrokken. "Ik wil de regering ook niet laten vallen, maar er moet duidelijkheid komen", stelt de politicus.

Volgens een verklaring ondertekend door Sital en hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk van Saramacca is unaniem akkoord gegaan op 6 juli dat Moesafierhoesein een zelfstandige eenmansfractie vormt in De Nationale Assemblee. Hij zal zijn assembleeactiviteiten in nauw overleg voeren met de structuren van de NDP Saramacca. Volgens de verklaring kan het assembleelid maximaal de belangen van het district behartigen als hij een eenmansfractie vormt. "Dit conform de reeds gepleegde voorbereidende werkzaamheden door toedoen van de structuren van NDP Saramacca, de ressortraadsleden, de dr- leden en het districtscommissariaat", stellen Sital en Koorndijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May