Bewoners Rijsdijkweg en omgeving kampen al 6 weken met wateroverlast
21 Aug 2010, 12:15
foto


Bewoners van Rijsdijkweg en omgeving zijn de wanhoop nabij. Al zes weken hebben ze te kampen met wateroverlast. Het regent veel waardoor het water op de erven en de landbouwterreinen niet wegtrekt. De 'Grankreek' en de 'Makkakreek' kan het water niet afvoeren. De kreken zijn verstopt door de begroeiing.

Districts-Commissaris (dc) Hugo Pinas zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij zich ook zorgen maakt over de situatie. Grote delen van Para hebben te kampen met wateroverlast. Hij krijgt veel kritiek van de bevolking omdat niet alle trenzen opgehaald zijn. "De decentralisatie werkt niet in Para, zegt Laurence Pereira, die veel schade lijdt. "Mijn koeien gaan dood en wij lijden grote schade. Alle landbouwgewassen zijn vernietigd. Niemand kijkt naar ons om", klaagt Pereira.

Pinas merkt op dat Para in twee stroomgebieden is verdeeld: zuid-oost en zuid-west. "Wij kunnen niet alles uit de decentralisatiepot betalen. De Coropinakreek en afvoerlozingen zijn opgehaald. Het heeft ons ruim SRD 4 miljoen gekost. Het ministerie van Openbare Werken is verantwoordelijk voor de Grankreek en de Makkakreek. Het is niet terecht dat het commissariaat wordt beschuldigd", zegt Pinas.

De dc heeft minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling op de hoogte gesteld van het probleem. Ook Openbare Werken hebben wij geschreven en gebeld. "Zoals het gebruikelijk is bij calamiteiten heb ik ook gebeld naar het kabinet van de president en het secretariaat op de hoogte gesteld", zegt Pinas.
Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing is geïnformeerd over de situatie. Pinas hoopt dat de centrale overheid actie onderneemt.

Bijschrift: Een groot deel van de bewoners van de Rijsdijkweg hebben al zes weken te kampen met wateroverlast. Foto: Ramon Keijzer

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May