Para stimuleert met minibeurs gezonde leefstijl
07 Jul 2014, 02:00
foto
Medewerkers van All Vision bezig met gratis oogmetingen. (Foto: BIC Para)


Para heeft samen met het ministerie van Volksontwikkeling zondag een minibeurs gehouden om een gezonde eet- en leefgewoonte te bevorderen. De mensen konden gratis prikken om hun suikergehalte vast te stellen en hun bloeddruk meten.

Aan de beurs was er ook een wandelloop gekoppeld met de slogan: 'Gezond eten en bewegen is ons streven'. Om een zo groot mogelijk gemeenschapsparticipatie te bereiken, was er een gevarieerd programma opgezet. De minibeurs omvatte voorlichtingsunits met informatie over gezonde voeding, gezonde levensstijl, verantwoord seksueel gedrag, verslavingszorg, bloeddrukmeting, diabetische voorlichting en oogmetingen. Voorafgaand aan de wandelloop waren er ook sportdemonstraties. Het geheel werd afgesloten met een zumbathon en een voorlichtingstoneelstuk over alcoholmisbruik, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Deze activiteit is onderdeel van de preventie aanpak van niet overdraagbare chronische ziekten, welke door het ministerie van Volksgezondheid in elk district wordt uitgezet. Para kijkt terug op een geslaagd evenement. Met deze activiteit wordt gehoopt dat de mensen hun levensstijl aanpassen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May