Rukwinden veroorzaken schade in Nickerie en Paramaribo
06 Jul 2014, 13:14
foto
De brandweer bezig met het opruimen van een boom aan de Passiebloemstraat. Foto: George Cheng Jr. - Bombelman.com


Diverse delen van het land hebben iets na het middaguur te maken gehad met hevige rukwinden. Daken van huizen zijn weggerukt, terwijl bomen zijn ontworteld. In Nickerie is de wind hevig te keer gegaan. Daken van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis zijn losgeraakt. Ook de Sporthal in Nickerie heeft te lijden gehad van de rukwinden.

"Een paar daken van mijn huis zijn losgeraakt. Het regent en de wind gaat hevig tekeer", zegt een ooggetuige uit Nickerie aan Starnieuws. Achter het hoofdbureau van de politie zijn daken weggerukt, meldt Asha Mungra die nu in Nickerie is. "Er is geen stroom in Residence Inn".

Een boom is terechtgekomen op een voertuig van het bedrijf Gopex uit Saramacca dat groente aan het leveren was in Nickerie. In de Oostelijke Polders zijn zinkplaten van ten minste drie woningen weggerukt. Het is nog niet duidelijk wat de schade is. Ook in Paramaribo zijn bomen ontworteld en enkele zijn op elektriciteitsmasten terechtgekomen. Ook daken van huizen zijn weggerukt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May