Oranjefans bidden tijdens wedstrijd voor overwinning
06 Jul 2014, 01:00
foto
Oranjefans dolgelukkig na de uiteindelijke overwinning op Costa Rica. (Foto: Zuleima Deugdzaam)


Oranjefans bij 't Vat hebben vanaf de verlenging van de wedstrijd tegen Costa Rica zaterdagavond biddend gekeken naar de kwart finale. De supporters waren behoorlijk zenuwachtig. Zij hadden gedacht dat het een 'makkie' zou worden om te walsen over het Midden-Amerikaanse land. Nederland creëerde veel scoringskansen maar de doelpunten bleven uit. Na de strafschoppen gingen de fans uit hun dak.

Het wilde maar niet lukken met Nederland in de 120 minuten. Wanneer doelverdediger Keylor Navas uiteindelijk leek te zijn verslagen, stonden de paal en de deklat in de weg. Hoewel het grootste deel van het publiek bij 't Vat voor Nederland 'kraakte', waren er ook aardig wat supporters van Costa Rica bij. “Als Costa Rica wint trek ik mijn trui uit, ren naar voren en sta ik voor het beeldscherm. Ik wil dat die fans van Nederland boos moeten worden en huilend weggaan”, zei één van de fans van Costa Rica. Hoewel Nederland uiteindelijk naar de halve finale is, kan Costa Rica met opgeheven hoofd naar huis. De fans zijn tevreden over dat de Concacaf kampioen het Oranje behoorlijk moeilijk heeft gemaakt en stand heeft gehouden.

Jaylon Oostburg die door de drukte van de dag niet de gelegenheid heeft gekregen om naar huis te gaan om zijn oranje shirt aan te doen, is er overtuigd van dat Nederland eindelijk de wereldbeker zal veroveren. “Afgelopen WK hebben wij het wereldkampioenschap gemist, dus deze keer gaan we met de beker naar huis". Van hem kreeg coach Louis van Gaal een dikke voldoende. De eindverantwoordelijke van het team heeft volgens Oostburg een goede technische wissel gepleegd door Jasper Cillessen op het eind te vervangen door Tim Krul, die een penalty specialist is. Hij wist twee penalties van Costa Rica te stoppen en is daarmee meteen de held van Oranje geworden.
Etienne Stuger had in de tweede helft even de hoop opgegeven, want Costa Rica ging er hard tegen aan. “Ik kreeg hoofdpijn, maar liet zien dat ik niet down was. Uiteindelijk wist mijn favoriet toch te winnen”. En daar gaat het om bij de fans.

Zuleima Deugdzaam
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May