Higuain schopt Argentinië in de halve finale
05 Jul 2014, 16:00
foto
Een samenspel van Lionel Messi en Angel di Maria gaf Gonzalo Higuaίn de pass die leidde tot het enige doelpunt. (Beeld: BBC)


Voor het eerst sinds 1990 heeft Argentinië de halve finales van het WK bereikt. Gonzalo Higuaίn versloeg doelman Thibaut Courtois al in de 7de minuut. Het bleef ook het enige doelpunt van de wedstrijd.

Higuaίn eindigde zijn internationale droogte van scoren. Na 528 minuten droog in zijn internationale carrière, maakte hij het winnend doelpunt voor de Albiceleste. Het is de Rode Duivels van Marc Wilmots niet gelukt hun wil op te leggen aan Messi en co. Bijna gelijk na het aanvangssignaal de Italiaanse arbiter Nicola Rizzoli liep België in het mes van Lionel Messi en Angel di Maria. Higuaίn toonde zich daarbij een koele afwerker.

Di Maria bleef een constante doorn in de Belgische verdediging, totdat hij halverwege de eerste helft in de 33ste minuut door een blessure werd vervangen. Op de counter zaaide de Albiceleste dood en verderf. Beide ploegen begonnen met minimale wijzigingen. Bij de Rode Duivels zat Dries Mertens op de bank. Kevin Mirallas verving hem in de basis. Bij de Argentijnen begon Lucas Biglia.

De Argentijnen toonden zich meester op het veld, terwijl de Rode Duivels niet verder kwamen dan enkele schuchtere pogingen op het doel van Sergio Romero. Het inbrengen van Romelu Lukaku in de 59ste minuut, Mertens in de 60ste minuut en Nacer Chadli in de 75ste minuut kon het lot van de Belgen niet keren.

Higuaίn kon in de 54ste minuut de score nog verhogen maar zag zijn keihard schot de dwarsligger raken. Ook Messi lukte het in de 93ste minuut niet om Courtois te verslaan. Argentinië komt in de halve finale uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May