Melcherts eist US$ 350.000 terugbetaling van Desi Bouterse
04 Jul 2014, 00:00
foto


Ramon Melcherts heeft tegen Desi Bouterse in privé een kort geding aangespannen. Hij beweert dat Bouterse in 2009 US$ 350.000 geleend heeft en niet heeft terugbetaald. Via zijn raadsman Stanley Marica sleept hij Bouterse naar de groene tafel. De zaak heeft donderdag gediend.

Advocaat van Bouterse, Jennifer van Dijk-Silos, zegt aan Starnieuws dat het bewijs geleverd moet worden. Zij wil in dit stadium niet veel kwijt over de zaak. "Volgende week moet ik antwoorden. Ik heb andere gegevens dan wat de eiser naar voren heeft gebracht", stelt Silos. Zij benadrukt dat het kort geding tegen haar cliënt niets te maken heeft met het presidentschap. Het gaat om een zaak van vóór 2010.

Melcherts heeft een actieve rol vervuld binnen de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij is in september 2011 nog gekozen als lid van de subafdeling Weg naar Zee van de NDP. Melcherts zou Bouterse geld hebben geleend voor de verkiezingen. Silos zegt dat haar cliënt Melcherts geen geld schuldig is. "Dit zal ik hard maken in mijn conclusie van antwoord. Meer kan ik in dit stadium niet kwijt", zegt Silos. Ook Marica wil niet ingaan op deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May