Adhin belooft hogere toelagen voor leerkrachten binnenland
03 Jul 2014, 22:00
foto
De openbare school van Pusugrunu. (Foto: Minov)


De financiële middelen voor het bouwen van nog meer scholen in het binnenland zijn reeds veiliggesteld. Dit zei minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) bij de inwijding van de openbare school te Pusugrunu in het Matawaigebied. Adhin stelde ook hogere toelagen voor leerkrachten in het binnenland in het vooruitzicht.

Adhin zei dat met de realisatie van de school een belofte van president Desi Bouterse is ingelost. Hij bedankte ook de ex-minister van Onderwijs, Shirley Sitaldin, die zich heeft ingezet voor het bouwen van de school. Over het verhogen van de toelagen moet hij nog afstemmen met collega minister Edmund Leiles. De verhogingen moeten in het kader van het Fiso geschieden. Adhin hoopt dat deze maatregel het tekort aan onderwijsgevenden in het binnenland zal verminderen.

De pas opgeleverde school te Pusugrunu heeft onvoldoende leerkrachten, evenals de openbare school Boslanti. Volgens de informatie van de plaatselijke districtscommissaris Gracia Immanuel, heeft O.S. Pusugrunu op de schoolleider na, slechts een leerkracht. Op O.S. Boslanti, waar de fysieke omstandigheden als enorm erbarmelijk kunnen worden aangemerkt, is maar een leerkracht. Adhin heeft beloofd er alles aan te zullen doen om het tekort aan leerkrachten, op korte termijn tot het verleden te laten behoren, zegt de voorlichting van Minov.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May