Di Maria redt Argentijnen
01 Jul 2014, 16:45
foto
Een assist van Lionel Messi naar Angel di Maria besliste het slepend spel tussen Argentinië en Zwitserland. (Foto: Getty)


Een fatale treffer van Angel di Maria in de 118de minuut betekende een einde van het WK-toernooi van de Zwitsers. Twee minuten voordat de penalty’s eraan kwamen, sneuvelde het Zwitserse elftal. In blessuretijd kopt Blerim Dzemaili nog tegen de Argentijnse paal.

In een niet overtuigende vertoning tegen Zwitserland, was het toch Di Maria die met zijn eindeloos loopvermogen nog voor gevaar wist te zorgen. Het was niet zijn beste wedstrijd; in de eerste 70 minuten leed hij 28 keer balverlies. De Zwitsers raakten in de tweede helft van het spel steeds meer verstikt in het afmattende tempo dat de Argentijnen hen oplegden.

Het lukte de Zwitserse doelman Diego Benaglio zijn doel schoon te houden totdat Messi in de 118ste minuut met een rush Di Maria de bal aanspeelde. De Real Madrid-speler knalde met een gekruist schot de bal achter Benaglio. Messi die gedurende de hele wedstrijd goed werd afgedekt, bewees eens te meer waarom hij het wonderkind van zijn land is. Het is dat ene moment van magie tijdens de wedstrijd als hij de bal krijgt en de Zwitsers moe zijn gestreden. Dat is waar het uiteindelijk neerkomt in grote wedstrijden als deze.

De Zwitsers hebben zich goed verweerd en gespeeld volgens hun plan. Ze hadden echter de tijd en de vermoeidheid niet in de hand. Gedurende 117 minuten was de wedstrijd echt niet imponerend. Het spel kwam in de laatste drie minuten van de verlengingen tot leven. Maar alle lof voor de jongens van coach Alejandro Sabella. Ze hebben voor de tweede keer in dit toernooi ‘de dood’ overwonnen. Voor Di Maria geldt dat hij zijn beloning krijgt voor zijn ongelooflijke doorzettingsvermogen. Hij mag dan een slechte wedstrijd hebben gehad, maar niemand komt in de buurt van hem als het om energie gaat.

In de kwartfinales komt Argentinië uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen België en de Verenigde Staten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May