Adhin denkt dat Suriname goede beurt maakt op Cuba
01 Jul 2014, 14:30
foto
Minister Ashwin Adhin laat zijn kunsten zien tijdens het oefenen van de Awasa. (Foto: Directoraat Cultuur)


Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling bezocht maandagavond de Surinaamse artiesten op Cuba op hun verblijfplaats in Balcon de Caribe. Het hotel ligt op een heuvel aan de Caribische zee. De dansers en muziekmakers waren aan het repeteren tijdens het bezoek. “Ik geloof dat wij een goede beurt zullen maken”, merkt Adhin op. “Er zijn wat kleine obstakels maar daar wordt overheen gekomen. De mensen zijn goed gemotiveerd.”

Suriname staat dit jaar centraal op Fiesta del Fuego en is vertegenwoordigd met meer dan 200 personen, onder wie 160 artiesten. Zij hebben de hele middag geoefend. In de kamers, op het balkon en op de terrassen van de vakantiehuizen was er een en al zang en muziek te horen. Tijdens de repetitie van de Awasa gingen de drummen in een hogere versnelling. Er werd even tijd gemaakt voor ‘Keti Koti’. Adhin danste een paar passen mee tot groot genoegen van de groep.

De artiesten zijn blij met de komst van de minister. “Als je je land moet vertegenwoordigen, is het altijd goed dat je de mensen ziet die aan je gevraagd hebben om dit te doen”, zegt Ernie Wolf, begeleider van een drumgroep. “Dit geeft extra motivatie. Als je zo in de schijnwerpers staat, moet je je uiterste best doen. Het is een kans om Suriname nog eens op de kaart te plaatsen.” De groep van artiesten, een mengelmoes van verschillende etniciteit, bidt vaker samen. “Alleen samen kunnen we ons land goed vertegenwoordigen.” Het ‘feest van vuur’ begint op 3 juli en duurt een week.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May