NDP-jongeren benadrukken vrijheid van denken
01 Jul 2014, 08:00
foto


(Aangeboden)

Dit jaar herdenken wij 151 jaar Keti Koti. Bij de jaarlijkse herdenking en viering van deze Nationale dag der Vrijheden staan wij vooral stil bij de bevrijding van geestelijke en lichamelijke onderdrukking. Op 1 juli 1863 werd met de afschaffing van de slavernij de basis gelegd voor algehele menselijke en maatschappelijke vrijheid.

Keti Koti, de verbroken ketting. Deze ketting als symbool voor de jarenlange: mishandeling, vernedering, marteling en onderdrukking markeert de offers die onze voorouders voor ons hebben gebracht zodat wij thans in vrijheid kunnen arbeiden voor onze natie. Wij jongeren van deze natie beseffen dat geestelijke vrijheid een onmisbare factor is om ontwikkeling te brengen. De verschillende uitdagingen die jongeren thans meemaken: nationaal, regionaal en
internationaal zullen door bundeling van kennis en bekwaamheden moeten worden aangepakt. Een belangrijke voorwaarde in dit kader is het geloof in onszelf en het vertrouwen dat wij het kunnen.

Wij jongeren van deze natie, erkennen onze kracht, onze competenties maar ook onze tekortkomingen om te kunnen organiseren en mobiliseren om de ontwikkelingen die thans in gang gezet zijn door de huidige regering Bouterse-Ameerali te ondersteunen. De huidige regering heeft een impuls gegeven aan de gedachte van geestelijke vrijheid; het zelf in de hand nemen van de ontwikkelingsrichting van deze natie. Wij roepen daarom elke Surinamer op, bij
deze 151ste viering van de Dag der Vrijheden, een revolutie in ons denken te bewerkstelligen. Wij als toekomstige generatie koesteren de geestelijke vrijheid waar eenieder naar verlangt om vooruit te komen.
Emancipate yourself from mental slavery, none but ourselves can fee our mind. (Bob Marley). Deze oproep met een sterke boodschap moet elke dag weergalmen in onze gedachten.

Onze gedachten moeten volledig gevrijwaard zijn van enige vorm van onderdrukking om stappen vooruit te maken. Onze natie, ons land, de regio en de wereld waar wij deel van zijn hebben ons nodig. Keti Koti in het teken van vooral geestelijke bevrijding om stappen vooruit te kunnen maken.

Wan switi Mans Pasi gi ala Srananman!

De NDP jongeren
Caroline Heilbron, secretaris
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May