Kirindongo naar Suriname voor resocialisatieproject
28 Jun 2014, 02:00
foto


DeSaN Productions en Stichting EPACT halen beeldend kunstenaar Kirindongo half juli naar Suriname om te werken met dropouts, tienermoeders en jeugddelinquenten. Zondag is er een soft launch in Wyndham Garden Hotel in aanloop naar dit resocialisatieproject, een presentatie getiteld Yubi Kirindongo: Identidad, Independensia y Respet.

Kenner van Caribische kunst, Thomas Meijer zu Schlochteren, zal vertellen over het leven en werk van de Antilliaans-Surinaamse kunstenaar Yubi Kirindongo in het licht van vrijheid, identiteit, onafhankelijkheid en respect. Meijer zu Schlochteren is de schrijver van de biografie van Kirindongo. De presentatie is in verband met de viering en herdenking van 151 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen.

Het werk van beeldend kunstenaar Kirindongo wordt gevoed door zijn zwart bewustzijn, enorme vrijheids- en dadendrang gecombineerd met het geloof in zijn eigen potentie, zegt de organisatie van het evenement. Ooit was Kirindongo ‘trash’, uitschot van de samenleving. In de jaren zestig en zeventig zwierf hij als vroege schoolverlater door Europa en kwam uiteindelijk terecht in de gevangenis. Het was in Europa dat zijn zwart bewustzijn werd ontwaakt, waarna hij besloot zijn leven te transformeren. Voor de presentatie zijn er vanaf 17.00 uur muziekoptredens door spoken word artist Ori Plet en zangeres Dominique Ravenberg. De entree voor alle activiteiten is gratis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May