Traumadiensten S.E.H. Libi Makandra uitgebreid
27 Jun 2014, 23:00
foto
De overhandiging van de sleutels van de nieuwe ambulance.


De Stichting S.E.H Libi Makandra is bezig met het verder professionaliseren van haar dienstverlening en neemt op 9 juli haar fulltime huisartsenpraktijk in gebruik. Van de Japanse overheid is een nieuwe ambulance gekregen die ingezet zal worden voor de traumadiensten die door deze organisatie al haast acht jaren aan de gemeenschap worden verleend.

De schenking valt onder het Grassroots Human Security Projects programma van de Japanse overheid, dat als doel heeft organisaties met een opmerkelijke invloed op de gemeenschap in desbetreffend land, te versterken. Met de ingebruikname van de nieuwe ambulance, heeft zich spontaan een groep jonge artsen aangediend om het hoofd van de SEH van Libi Makandra, Nawin Jhan Jan, in hun vrije tijd te ondersteunen. Deze arts heeft de afgelopen twee jaar alle binnengekomen gevallen behandeld. Er zal nu sprake zijn van een artsen bezetting van 16u per dag en wel van 07:00 a.m. tot 00:00 a.m. Tussen middernacht en 07:00 a.m. zal er een arts thuis ter beschikking zijn. Het ambulanceteam is 24 uur per dag op locatie beschikbaar, zegt de voorlichting van de stichting.

Dit zal in ieder geval duren totdat de door Stg. S.E.H – Libi Makandra bij het ministerie van Volksgezondheid aangevraagde subsidie om te komen tot een 24 uurs artsen bezetting met behulp van Filipijnse artsen, zal zijn gerealiseerd.
De stichting hoopt binnenkort nog meer modernere apparatuur te kunnen verkrijgen. Het werk wordt verzet met steun van binnen- en buitenlandse donoren die mee willen helpen aan het beschikbaar hebben van laagdrempelige, grotere en professionele bereikbaarheid van "trauma care" voor de Surinaamse gemeenschap, zegt, stichtingsvertegenwoordiger Stan Dijksteel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May