Anderhalf jaar opgelegd in berovingszaak
27 Jun 2014, 01:00
foto


Yannick S. en Michael M. hebben elk een celstraf van anderhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht opgelegd gekregen van rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting donderdag. Beide veroordeelden hebben zich, met nog vier anderen die reeds veroordeeld zijn, schuldig gemaakt aan diefstal middels braak.

De veroordeelden pleegden inbraak bij een loods. Zij maakten gebruik van bekistingen om zo een trap te maken om te komen tot de roldeur. Zij maakten haspels, accu’s, een lasmachine, een compressor, een betonschaar, een cirkel- en figuurzaag buit. De haspels werden verbrand en het koperen gedeelte ervan werd verkocht. Ook andere spullen werden verkocht. De opbrengst van SRD 9000 werd onderling verdeeld.

Beide veroordeelden bekennen hun deelname aan het strafbare feit. De rechter merkte op dat het om een zeer ernstig feit gaat. De benadeelde lijdt grote economische schade. Daarnaast ontstaat er door deze handelingen een gevoel van onveiligheid bij de gemeenschap. Mettendaf sprak van een bewuste en nauwe samenwerking tussen de veroordeelden. Yannick S. en Michael M. zijn al eerder in aanraking met de justitie gekomen. De rechter legde de straf op conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May