Voorbeschouwingen wedstrijden dag 13
24 Jun 2014, 12:00
foto


Vandaag worden de laatste wedstrijden in de groepen D en C afgewerkt. Net als gisteren betreft het 4 wedstrijden. In groep D ziet Engeland zich voor de opgave gesteld om tegen Costa Rica te proberen de eerste en meteen ook de laatste punten op deze eindronde binnen te halen, terwijl Italië en Uruguay in een knaller zullen bepalen wie beslag legt op de laatste ticket naar de achtste finales. In groep C zal Ivoorkust tegen Griekenland proberen een plek in de volgende ronde te bemachtigen, terwijl Colombia zal gaan voor behoud van zijn perfecte status tegen Japan.

Costa Rica vs Engeland
Costa Rica heeft tot nog toe een puike prestaties geleverd door Uruguay en Italië aan zijn zegekar te binden. Het land staat tegen de verwachtingen in fier aan kop in groep D. Indien Costa Rica de groep winnend afsluit, staat het in de volgende ronde tegen nummer 2 uit groep C. De Concacaf-vertegenwoordiger steekt in een goede vorm en heeft zich vanuit de underdog positie als eerste uit de groep geplaatst voor de achtste finales. Naar verwachting zullen de dragers van het team de nodige rust krijgen van de bondscoach.

Engeland heeft een erg slechte beurt gemaakt in deze eindronde. De Europeanen zijn er niet in geslaagd om uit 2 wedstrijden punten te vergaren, terwijl de Engelse competitie een van de betere is in de wereld. Het land neemt het vandaag op tegen Costa Rica en mag slechts om administratieve redenen proberen te winnen, het maakt namelijk geen kans meer om de volgende ronde te bereiken.

Italië vs Uruguay
Italië en Uruguay zullen in een bloedstollende wedstrijd beslissen wie samen met Costa Rica naar de volgende ronde gaat. Beide landen verloren van Costa Rica en wonnen van Engeland. Ze hebben dus elk 3 competitiepunten uit 2 wedstrijden. Uruguay heeft in zijn gespeelde wedstrijden 3 doelpunten gemaakt en 4 doelpunten geïncasseerd en heeft dus een doelsaldo van -1 (negatief 1). Italië heeft 2 doelpunten gemaakt en 2 doelpunten tegen gehad, waardoor het land geen doelsaldo heeft. Uitgaande hiervan heeft Italië voldoende aan een gelijkspel om over te gaan naar de volgende ronde. Uruguay zal er dus alles aan doen om de wedstrijd te winnen.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Griekenland vs Ivoorkust
Ivoorkust won in groep C van Japan, maar verloor van Colombia en heeft dus 3 competitiepunten. Een overwinning op Griekenland geeft het land toegang tot de achtste finales. De Afrikanen hebben theoretisch gezien de betere ploeg, maar zoals we hebben gezien wordt er te weinig samengespeeld, waardoor doelrijpe kansen om zeep worden geholpen.

Griekenland heeft verloren van Colombia en gelijk gespeeld tegen Japan, waardoor het land 1 competitiepunt heeft uit 2 wedstrijden. Het land maakt nog kans om over te gaan, maar dan moet Ivoorkust worden verslagen en moet Colombia winnen van Japan.

Japan vs Colombia
Japan verloor in groep C zijn eerste wedstrijd van Ivoorkust en speelde de tweede gelijk tegen Griekenland, waardoor het land 1 competitiepunt heeft. Plaatsing voor de volgende ronde is een hele opgave. Immers moet Japan zelf met grote cijfers winnen van Colombia, terwijl Griekenland en Ivoorkust mekaar in evenwicht moeten houden. In dat geval zullen Japan en Ivoorkust evenveel competitiepunten hebben, maar zal het doelsaldo de doorslag geven.

Colombia heeft zijn wedstrijden gewonnen van Griekenland en Ivoorkust. Het Zuid-Amerikaanse land is met 6 competitiepunten uit 2 wedstrijden dus reeds verzekerd van een plek in de achtste finales. Indien Colombia als groepswinnaar eindigt, treft het nummer 2 in groep D.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May