Schrijversgroep '77 geeft voorproefje met Cuba-gangers
24 Jun 2014, 08:00
foto


Hilli Arduin, Sombra, Jeffrey Quartier en Stefanie Sewotaroeno van de Schrijversgroep '77 zijn geselecteerd om een literaire bijdrage te leveren op het Fiesta del Fuego in Santiago de Cuba. Suriname neemt van 3 tot 9 juli met ruim honderd personen uit verschillende disciplines deel aan het op Carifesta na, grootste festival van het Caribisch Gebied.

Bekende gedichten zoals Boskopu gi Celestine (Sombra), Mi Blakaman (Arduin), Waswas godo en Ghetto Man (Quartier) zullen in Spaanse vertaling op Cuba een internationaal podium vinden. Verder zal er op het festival een hommage aan Dobru zijn. Daarnaast heeft het Directoraat Cultuur een selectie gemaakt van boeken ter expositie. Om de taalbarrière te omzeilen is de keuze vooral gevallen op kinderboeken met veel plaatjes. Op zich geen gek idee, want de kinderliteratuur is in de lift in Suriname, stelt de Schrijversgroep '77.

In aanloop naar het feest organiseert Schrijversgroep '77 op woensdagavond in Tori Oso een literaire avond. De nieuwste kinderboeken zullen te zien en te koop zijn. Sombra, Arduin en Quartier laten hun poëzie horen. Yvonne Raveles-Resida, weduwe van Dobru en voorzitter van de Dobrustichting, vertelt wat de activiteiten rondom het erfgoed van Dobru zullen zijn. Op deze avond zullen prachtige trailers te zien zijn van de dvd De stilte van het ongesproken woord Tiri fu den Wortu di no taki. Er is gekozen voor de muzikale vertolking van vier gedichten van Dobru: Freedom, If I knew the path, Holi Phagwa en Blues and roots. De dvd is onderdeel van een project rond klassieke Surinaamse dichters, een initiatief van de componist Dave MacDonald in samenwerking met IKO Foundation.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May