Voorbeschouwingen wedstrijden dag 11
22 Jun 2014, 11:00
foto


Op de 11e dag van de WK-eindronde neemt België het in de eerste wedstrijd op tegen Rusland in groep H, gevolgd door Zuid-Korea en Algerije eveneens in groep H. De laatste wedstrijd voor vandaag is er een uit groep G tussen Portugal en de Verenigde Staten.

België vs Rusland
De Belgen overtuigden niet in hun eerste wedstrijd, maar gingen wel met de volle winst aan de haal. België kan zich na Algerije opnieuw opmaken voor een stugge tegenstander. Rusland zal gokken op een gelijkspel, in de hoop zijn ticket voor de 8e finales in de afsluitende groepswedstrijd veilig te kunnen stellen. Bij een overwinning plaatsen de Belgen zich meteen voor de achtste finales.

België is de favoriet, maar dan moet bondscoach Marc Wilmots wel een bres slaan in de Russische muur.

Zuid-Korea vs Algerije
Algerije verloor zijn eerste wedstrijd tegen Portugal, terwijl Zuid-Korea niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Rusland. Algerije begon aanvallend en nam halverwege de wedstrijd ook nog de leiding, maar moest zijn plannen gaandeweg bijstellen om niet ingemaakt te worden door de Belgen. De Algerijnen hielden lang stand, maar bezweken in de slotfase toch nog van België dat met de inbreng van Marouane Fellaini en Dries Mertens een versnelling hoger schakelde. Algerije zal vol de aanval moeten kiezen om nog enige rol van betekenis te kunnen vervullen in deze eindronde. Ook de Zuid-Koreanen waren niet in staat hun voorsprong te behouden en ontsnapten in de slotfase zelfs aan een nederlaag. De ploeg schijnt conditioneel nog te haperen.
Het belooft een pittige strijd te worden.

USA vs Portugal
Na de afgang tegen Duitsland heeft Portugal dringend behoefte aan een overwinning om het imago op te vijzelen. Het land met de winnaar van de Ballon d'Or in zijn gelederen kan zich geen tweede misstap veroorloven. Portugal zal dus uit een ander vaatje moeten tappen om zich te kunnen handhaven in de eindronde. Echter heeft ook USA de drie punten hard nodig, want dat zou plaatsing in de volgende ronde betekenen. USA heeft zijn openingswedstrijd gewonnen van Ghana en heeft daarmee bewezen over een goed elftal te beschikken.

Vaststaat dat het een erg fysieke wedstrijd zal worden.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May