Nabeschouwing dag 9
21 Jun 2014, 04:00
foto


Wat hebben we op dag 9 van het WK beleefd? Costa Rica zorgde in groep D ook op deze voetbaldag voor een sensatie. Italië met zijn sterspelers werd verslagen en daarmee de Engelse hoop de grond ingeboord. Door deze overwinning kwam Costa Rica op 6 punten en plaatste zich als eerste voor de volgende ronde. De consequentie van het resultaat van deze wedstrijd is dat naast Engeland, nog een 'groot voetballand' over enkele dagen de terugreis zal aanvangen. Uruguay en Italië moeten in een beladen wedstrijd beslissen wie de twijfelachtige eer te beurt valt om Engeland te vergezellen.

Deze prestatie van een land uit de Concacaf-zone is opzienbarend, want deze regio wordt namelijk beschouwd als de zwakste ter wereld. De Fifa heeft na de wedstrijd maar liefst zeven spelers van dit land aan een dopingtest onderworpen.

Later op de dag zagen we in groep E, Frankrijk met speels gemak winnen van Zwitserland en Ecuador de dag winnend afsluiten tegen Honduras. Na 2 overwinningen is Frankrijk reeds geplaatst voor de volgende ronde, terwijl zowel Zwitserland als Ecuador nog kans maken op plaatsing voor de achtste finale. Wil Ecuador de volgende ronde halen, dan zal het moeten winnen van Frankrijk. Zwitserland zal Honduras in de laatste groepswedstrijd moeten verslaan om de volgende ronde te bereiken.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May