Verdachten aan de tand gevoeld in berovingszaak
21 Jun 2014, 01:00
foto


Moreno M., Mark H. , Alberto S. en Rakeshkoemar J. worden ervan verdacht samen en in vereniging een diefstal gepleegd te hebben op 4 maart, waarbij zij kluizen uit een woning weggehaald hebben. Alberto S. en Rakeshkoemar J. zijn later toegevoegd in deze zaak. Rechter Sieglien Wijnhard hoorde Moreno M. en Mark H. als getuige in deze zaak.

Mark H. verklaarde dat Alberto S. en Rakeshkoemar J. ook deel uitmaakten van de diefstal en dat zij geholpen hebben om de kluizen te transporteren. De buit werd bij de Paramaribo Zoo onderling verdeeld. Sieraden werden zelfs gebroken om de verdeling zo eerlijk mogelijk te laten geschieden. Deze verdachte verklaarde dat de informatie die het Openbaar Ministerie had, klopte.

Medeverdachte Moreno M. legde steeds tegenstrijdige verklaringen af en beweerde Alberto S. en Rakeshkoemar J. niet te kennen. Volgens hem zag hij Alberto S. voor het eerst op de politiepost en Rakeshkoemar J. zag hij pas in de rechtszaal. Hij beweerde dat de twee andere personen steeds Engels spraken. Hij verklaarde dat hij een lift kreeg van Mark H. op die bewuste dag. Ook zei hij dat die twee andere mannen geen tatoeage hadden.

Officier van justitie, Astrid Niamat, confronteerde Moreno M. met zijn eerder afgelegde verklaring bij de politie. Hier had hij aangegeven dat de buit eerlijk door vier personen was verdeeld. Ook had hij op de fotocollage een van de andere verdachten aangewezen. Volgens Moreno M. was hij bang, omdat hij omsingeld was door rechercheurs. Daardoor gaf hij toe.
Op 17 juli zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May