Voorbeschouwing wedstrijden dag 8
19 Jun 2014, 12:00
foto


Ook vandaag staan er interessante ontmoetingen op het programma. Zo nemen Colombia en Ivoorkust het tegen mekaar op in Groep C, terwijl Uruguay Engeland treft in groep D en Japan en Griekenland in groep C de laatste wedstrijd van de dag afwerken.


Colombia vs Ivoorkust
Colombia en Ivoorkust wonnen beide hun openingswedstrijd en hebben dus elk 3 punten. Het land dat erin slaagt de ontmoeting te winnen, zet dan een grote stap in de richting van de volgende ronde. Zich bewust van het belang hiervan, zullen beide landen naar verwachting aanvallend spelen. Colombia heeft tegen Griekenland degelijk voetbal laten zien, terwijl Ivoorkust zich op de valreep wist te ontdoen van Japan.

Colombia is favoriet voor de overwinning, maar Ivoorkust kan - indien het als collectief optreedt - verrassend uit de hoek komen.

Uruguay vs Engeland
Deze wedstrijd zal vermoedelijk de meeste aandacht krijgen, omdat beide landen hun eerste wedstrijd verloren en dus bij een tweede nederlaag de terugtocht mogen aanvaarden. Zowel Engeland als Uruguay beschikt over topvoetballers die in staat zijn om een wedstrijd te beslissen. Om hun verblijf in Brazilië te verlengen, zullen beide de aanval moeten zoeken.

Engeland is gezien het spelersarsenaal dat bondscoach Roy Hodgson ter beschikking heeft, favoriet voor de overwinning, maar Uruguay blijft een land waar rekening mee moet worden gehouden.

Japan vs Griekenland
Zowel Japan als Giekenland heeft zijn openingswedstrijd verloren. Andermaal verlies houdt in dat het einde reeds in zicht is. Het is dus te verwachten dat beide landen op zoek zullen gaan naar de overwinning, hetgeen kan leiden tot een aantrekkelijke wedstrijd.

Geen van de partijen heeft veel bekende spelers, maar spelers als Giorgios Samaras van Griekenland en Keisuke Honda van Japan zijn in staat om de wedstrijd naar hun hand te zetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May