Nabeschouwing dag 7
19 Jun 2014, 04:00
foto


Er zijn ook al weer 7 speeldagen voorbij en de eerste beslissingen zijn gevallen. De kaarten zijn reeds geschud in groep B en is de rol van Spanje en Australië zo goed als uitgespeeld. De wereldkampioen is blijkbaar niet bekomen van de mentale dreun die hij te verwerken kreeg van Oranje. Chili zag zijn kans schoon en drukte Spanje verder de put in.

Ook Australië heeft zoals verwacht zijn huid duur verkocht. De 'Ausies' maakten het Oranje erg moeilijk en weigerden zich gewonnen te geven. Toch trok Nederland aan het langste eind. Chili en Nederland zullen in de laatste groepswedstrijd uitmaken wie als groepswinnaar over gaat naar de volgende ronde.

Kameroen heeft het weer eens laten liggen op een eindronde. De Afrikanen blonken uit in ongeoorloofd spel en moesten dan ook een groot deel van de wedstrijd met een man minder afwerken. Dit heeft zijn tol geëist, want Kroatië hield het hoofd koel, pakte de 3 punten en bracht zijn WK-plan weer op de rails. Kroatië mag zich opmaken voor het treffen tegen Mexico voor een plaatsje in de achtste finales, terwijl Kameroen tegen Brazilië mag proberen zijn eer te redden.

Mireille Hoepel


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May