Unasur-felicitaties voor herkozen president Santos Calderón
19 Jun 2014, 02:00
foto
Juan Manuel Santos Calderón (Beeld: BBC)


President Juan Manuel Santos Calderón van Colombia heeft felicitaties ontvangen van de Unie Van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur). Calderón heeft in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van Colombia, op 15 juni de overwinning behaald en gaat zijn tweede ambtstermijn in.

Het communiqué met de felicitatieboodschap is gestuurd op initiatief van Suriname. De Unasur-lidlanden zeggen ervan overtuigd te zijn dat Santos zich tijdens zijn 2e mandaat inspanningen zal blijven getroosten om bij te dragen tot vrede, economische en sociale ontwikkeling in Colombia en de regio. “Dit zal bijdragen aan het bevorderen van de integratie op het Zuid-Amerikaanse continent.”

De Unasur had een missie van waarnemers gestuurd naar de verkiezingen. Nu deze achter de rug zijn, zal het voor het landenblok makkelijker moeten zijn een datum te bepalen voor de eerstvolgende Unasur Staatshoofden vergadering die de overdracht van het voorzitterschap door Suriname aan Uruguay als hoogtepunt zal hebben. Mogelijk zal de vergadering in de derde week van augustus dit jaar in Montevideo, Uruguay worden gehouden, zegt de voorlichting van Buitenlandse Zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May