Leerkrachten volgen mastertraining Rekenen/Wiskunde
18 Jun 2014, 22:00
foto
De deelnemers aan de mastertraining Rekenen/Wiskunde. (Foto: Minov)


Momenteel worden 35 leerkrachten getraind tot ‘mastertrainer’ in het vak Rekenen. Zij volgen sinds maandag de Mastertraining voor het vak Rekenen/Wiskunde leerjaar 5 (voorheen 3de klas). De leerkrachten zullen na de opleiding collega’s in Suriname opleiden in de nieuwe rekenmethode ‘Plezier in rekenen’. Bij de start van het nieuwe schooljaar in oktober, zullen de leerlingen van leerjaar 5 met deze nieuwe rekenmethode werken.

De onderwijsinspecteurs volgen vandaag een speciale training van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Onderwijs-directeur Robert Peneux gaf tijdens de opening van deze training aan, dat de nieuwe boeken ook in het binnenland verstrekt worden en alle kinderen dezelfde kansen krijgen.

Met deze mastertrainingen zet het Tweede Basic Education Improvement Program (2nd BEIP) het traject voor het vernieuwen van het lager onderwijs voort. Vanaf leerjaar 1 tot en met leerjaar 4 (voorheen kleuter A tot en met 2de klas) is de nieuwe methode al ingevoerd en werken de kinderen met de nieuwe boeken. 2nd BEIP waarborgt met deze steeds terugkomende mastertrainingen de kwaliteit van het vernieuwingsproces, zegt de voorlichting van het Minov.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May