Santokhi helpt mee voor beter resultaat VOJ Onverwacht
18 Jun 2014, 06:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi met de voj-leerlingen in de klas.


De schoolleiding van VOJ Onverwacht wil een beter resultaat bereiken dit schooljaar. Gemiddeld is het percentage dat het eindexamen haalt op deze school rond de vijftig procent. De schoolleiding heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi uitgenodigd om een motivatiegesprek met de leerlingen te houden. Hij heeft de scholieren op het hart gedrukt om extra inspanning te plegen om de eindstreep te halen.


De VHP-voorzitter gaf een beeld van de leef- en leeromstandigheden waaronder hij zijn studie heeft moeten afmaken. "Je moet weten waarvoor je gaat, wat je doel is, en volharden in de strijd waarvoor je bewust hebt gekozen. Jouw studiekeuze is bepalend welke bijdrage je zal leveren aan het verder ontwikkelen van jouw district, maar in het bijzonder van ons geliefd land Suriname", hield Santokhi de jeugdigen voor.

Volgens de VHP zijn veel jongeren zich niet bewust van het belang van goed onderwijs. Zij geven liever de voorkeur aan om in de carwash te werken dan hun studie af te maken. Santokhi gaf aan dat hij als districtsjongen een moeilijke jeugd heeft gehad en met 'kokolampu' heeft moeten studeren.
Ondanks die moeilijke omstandigheden heeft hij altijd zijn best gedaan zijn studie succesvol af te ronden. Hierna heeft hij gericht gekozen voor het beroep van politieman.

In zijn motivatiegesprek hield Santokhi de leerlingen voor in kleine groepen elkaar te ondersteunen om zich voor te bereiden op de examens. Waar nodig moeten ze niet bang zijn om de hulp van de leerkrachten, de opvoeders en de ouders in te roepen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May