Beter spelend Ghana verliest van de Verenigde Staten
16 Jun 2014, 22:15
André Ayew van Ghana scoort de gelijkmaker.

Clint Dempsey bracht al na een halve minuut spelen de stand op 1-0 voor de Verenigde Staten. De aanvaller kreeg ruimte en maakte daarvan gretig gebruik, hij plaatste de bal in de verre hoek waardoor doelman Adam Kwarasey geen schijn van kans had. Na twintig minuten liep spits Jozy Altidore een spierblessure op en moest zich laten vervangen door aanvaller Aron Johannsson.

Ghana verscheen zonder twee topspelers tijdens de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Michael Essien en Kevin-Prince Boateng zijn buiten de basis gelaten. De ruststand bij deze wedstrijd was 1-0 voor de Verenigde Staten. In de tweede helft had Ghana ook een licht speloverwicht, zeker 57% balbezit, meer schoten op het doel en zeven corners, terwijl de Verenigde Staten 43% balbezit had, minder schoten op het doel en drie corners.

In de 80ste minuut kogelde André Ayew de bal in de korte hoek. Doelman Tim Howard had geen schijn van kans, en dat was de gelijkmaker:1-1.
De blijdschap bij Ghana was van korte duur want twee minuten daarna was het de invaller John Brooks die met een fraaie kopbal uit een hoekschop de eindstand wist te bepalen op 2-1 voor de Verenigde Staten.
Amerika 'The Yanks' is voor de tiende keer aanwezig op het WK-Voetbal.
Ghana 'The Black Stars' neemt voor de derde keer op rij deel aan het mondiale voetbalspektakel.