Para krijgt volledig uitgerust brandweervoertuig
17 Jun 2014, 08:00
foto
De nieuwe brandweertruck van Para is voorzien van alle technische hulpmiddelen. (Foto: BIC-Para)


De brandweerkazerne van Para beschikt nu over een volledig uitgerust brandweervoertuig met alle hulpmateriaal aan boord. De gewestelijke brandweercommandant van Para, Robby Edman, zegt dat dit voertuig meer zekerheid geeft om de gemeenschap te helpen. De nieuwe MAN-brandweertruck heeft een groot waterdruk vermogen en produceert ook schuim. Hiermee kan eventueel assistentie verleend worden bij een ongeval op de luchthaven, of als zich een ongeval mocht voordoen bij transport van chemicaliën.

Volgens hoofdbrandwacht Clint Radi, geeft het nieuwe voertuig de manschappen meer zelfvertrouwen bij het uitvoeren van werkzaamheden. In de afgelopen periode moest de brandweer van Para vaker uitrukken bij verkeersongelukken. Volgens Edman is de noodzaak voor bedrijfszeker materiaal groot, omdat Para over industrieën, een internationale luchthaven en recreatie-oorden beschikt. Er wordt ook veel benzine over de weg getransporteerd.

Brandweer Para is gevestigd op Onverdacht/Billiton en verleent ook diensten aan het district Brokopondo. In alle dorpen langs de Afobakaweg tot Atjoni wordt er hulp verleend. Brandweer Para is te bereiken op de nummers 352040 of 08536985, zegt het BIC-Para.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May