Mexico toont karakter en verslaat Kameroen
13 Jun 2014, 15:30
Oribe Peralta, maker van het enige doelpunt.

Mexico liet er geen twijfel over bestaan op de drie punten uit te zijn en overrompelde Kameroen. De Afrikanen hadden duidelijk geen antwoord op het spel van de tegenstander en bleven angstvallig op de eigen speelhelft. Nadat de storm na ongeveer een kwartier ietwat was gaan liggen, kwam Samuel Eto'o voor het Mexicaanse doel, maar de actie leverde niets op. Na een 0-0 ruststand won Mexico de ontmoeting met 1-0.

De Mexicaanse sterspeler Giovani dos Santos nam, zoals verwacht, zijn ploeg op sleeptouw en vond het net maar liefst tweemaal in de eerste speelperiode, maar zag evenveel keren zijn doelpunt onterecht wegens vermeend buitenspel afgekeurd worden. Hierdoor zochten de ploegen de kleedkamers bij een 0-0 gelijke ruststand op.

Deze arbitrale blunders zetten kwaadbloed bij de Mexicanen, maar ze lieten zich niet ontmoedigen en gingen na de rust vastberaden op zoek naar een doelpunt. In de 60ste minuut was het Oribe Peralta die uit een rebound na een inzet van Giovani dos Santos, het net vond: 1-0. Hoewel er hierna aan beide zijden nog mogelijkheden waren, kwam er geen verandering meer in de stand. Mexico wint dus en staat achter Brazilië met eveneens 3 punten op de tweede plaats in groep A.