Blokland vraagt burgers dengue broedplaatsen te voorkomen
12 Jun 2014, 08:00
foto


De minister van Volksgezondheid Michel Blokland vraagt aan de burgers om zoveel mogelijk broedplaatsen van dengue te voorkomen. De burgerij gaat nog steeds slordig om met grof vuil. Vooral flessen, cups, vaten, emmers, autowrakken en zelfs koelkasten worden achteloos in achterbuurten gedumpt. De dengue-muskieten broeden makkelijk op zulke plaatsen.

De minister benadrukt dat de burgerij voor een groot deel zelf kan zorgen voor bescherming tegen de ziekte Chikungunya. Een 45-jarige man is positief gediagnosticeerd op deze door muskieten overgebrachte ziekte. De man is na een reis uit St. Maarten in mei getest en positief bevonden op het virus. Het ligt nu vooral aan de bevolking of er meer gevallen erbij komen, vindt Blokland. Hij adviseert om onder een klamboe te slapen. Het ministerie is al heel goed voorbereid, zegt de bewindsman.

Aangezien deze ziekte door dezelfde muskiet wordt overgebracht die de dengue-virus draagt, zullen ook dezelfde programma's worden gevolgd voor de bestrijding. Het ministerie is al jaren bekend met deze programma's, stelt Blokland. ''Maar uiteindelijk ligt het aan de mensen zelf. Die moeten ervoor zorgen dat de muskieten weinig broedplaatsen maken''. Het ministerie heeft reeds voorbereidingen getroffen om de contactgroep van besmette mensen, meteen te controleren, zoals bij de 45-jarige man.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May