Meerzorg heeft binnen zes maanden gezondheidscentrum
12 Jun 2014, 02:00
foto
Minister Michel Blokland van Volksgezondheid legt de eerste steen van het gezondheidscentrum RGD te Meerzorg. (Foto: ASP)


Op de plek waar de oude polikliniek van Meerzorg stond, zal binnen zes maanden een compleet nieuw gezondheidscentrum verrijzen. Woensdag heeft de eerste steenlegging van het gebouw plaatsgevonden. De oude poli voldeed niet meer aan de standaarden en is gesloopt.

Tijdens de eerste steenlegging waren onder anderen de minister van Volksgezondheid Michel Blokland, de directeur van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Maaltie Sardjoe, de voorzitter van het stichtingsbestuur John Goedschalk, de districtscommissaris (dc) van Commewijne Remy Pollack en de parlementariërs Jenny Warsodikromo en Sheilendra Girjasing aanwezig. Voor de dc was het zijn eerste publiekelijke optreden na zijn installatie.

De plannen om het gezondheidscentrum op te zetten ontstonden reeds twee jaren terug. Tijdens de hoorzittingen gaven de districtsraadsleden van Commewijne aan dat de behoefte voor het centrum groot is. Deze wens werd opgenomen in het districtsplan en na twee jaren zijn de eerste acties ondernomen. ''De middelen waren er nog niet. Dit project is volledig gefinancierd door de RGD en het kost SRD 3 miljoen. Dat is niet weinig geld en de RGD maakt al geen winsten. Er is hier en daar eerst bezuinigd om het geld bij elkaar te krijgen om dit alles op te zetten, dus dit is een pluimpje waard'', zegt Blokland trots.

Uitbreiding diensten
Tot nu toe werden alleen de basisdiensten van de RGD geleverd aan de patiënten, maar met de komst van het gezondheidscentrum zullen deze uitgebreider zijn, vertelt Sardjoe. ''Er komt een verloskundige unit bij, een EHBO unit waar de eerste opvang van verkeersslachtoffers gedaan zal worden. Indien nodig zullen ze dan vervoerd worden naar het ziekenhuis. Ook de apotheek wordt uitgebreid. Verder zal het centrum van 7.00 tot 23.00 uur toegankelijk zijn voor de patiënten'', somt Sardjoe op. Blokland voegt toe dat ook de Jeugdtandverzorging een plekje zal krijgen in het centrum. Tevens zullen er ook specialisten op frequente basis afreizen naar het centrum om de diensten te leveren aan de districtsbewoners. De minister denkt bijvoorbeeld aan psychologen.

Girjasing zegt blij te zijn dat het ministerie en de RGD op een snelle en adequate manier hebben ingespeeld op de behoefte van de burgers. Vooral de EHBO post juicht de volksvertegenwoordiger toe. Reeds vanaf zijn aantreden als assembleelid heeft hij gepleit voor de verbetering van de gezondheidszorg in Commewijne. Warsodikromo is ook ingenomen met de bouw van het gezondheidscentrum. Zij hoopt dat ook de poli van Alliance binnenkort wordt gerenoveerd. Hiervoor heeft het assembleelid vaak de aandacht gevraagd. Door het opzetten van het gezondheidscentrum, heeft de RGD volgens Sardjoe haar doel om de dienstverlening steeds te verbeteren en aan te passen aan de wil van de gemeenschap, verwezenlijkt.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May