Betere aansluiting op praktijk door simulatielokaal
11 Jun 2014, 23:00
foto
(V.l.n.r.)Amin Dankerlui, hoofd ICT Minov, Eric Slijngard, directeur van het Imeao 4, Ashwin Adhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. (Foto: Minov)


Het Instituut voor middelbaar, economisch en administratief onderwijs aan de Gitaarstraat (Imeao 4) heeft sinds vandaag een simulatielokaal. Met de faciliteiten van dit lokaal kan het onderwijs aan de leerlingen nauwer aansluiten op de praktijk, zegt Eric Slijngard, directeur van de school. Hij meent dat de scholieren nu betere resultaten zullen bereiken.

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) verrichtte de opening van het lokaal. Eerder zijn het Imeao 1 en Imeao Tamanredjo aan de beurt geweest. Het lokaal is van groot belang om studenten een beeld te geven van praktijksituaties. Volgens Amin Dankerlui, hoofd ICT van het Minov, speelt het ministerie in op de behoefte aan een betere aansluiting van het onderwijs op de vraag van het bedrijfsleven. Behalve presentatietechnieken leren studenten hoe om te gaan met speciale software.

Binnenkort zullen het Avond Imeao en het Imeao 3 voorzien worden van simulatielokalen, zegt de voorlichting van Minov.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May